Економија 03. ноември 2020. / 16:49

Недела ќе биде неработен ден

Недела ќе биде неработен ден

Владата ја прифати иницијативата, денот недела да биде прогласен за неработен ден, напиша премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

Го задолживме Министерството за труд и социјална политика во рок од 15 дена да достави законско решение за ова прашање. Ова решение е во интерес на граѓаните, неделата треба да биде ден посветен на одмор, ден за поквалитетно време за секој граѓанин на кој тоа му е потребно, ден за семејството, ден за себе, стои во објавата на Заев.

Владата ја прифати иницијативата: денот недела да биде прогласен за неработен ден!

Го задолживме Министерството за труд…

Posted by Zoran Zaev on Tuesday, November 3, 2020