Економија 12. август 2020. / 16:56

НБРМ го потврди „Лидер” : Еуростандард Банка пропаѓа

НБРМ го потврди „Лидер” : Еуростандард Банка пропаѓа

НБРМ ја потврди информацијата која попладнево ја објави Економски Лидер дека пропаѓа Еуростандард Банка.

Народната банка ја укинува дозволата на Еуростандард Банка, поради неисполнување на условите. – изјави гувернерката Бежовска на вонредната прес конференција.

Прес конференцијата сеуште е во тек, на неа ќе се соопштуваат и штетите од пропаѓањето на банката.