Економија 28. јануари 2020. / 18:42

Мицкоски: Од стегите на хибридниот режим економијата мора да се ослободи

Мицкоски: Од стегите на хибридниот режим економијата мора да се ослободи

Ја посетив фабриката Витаминка од Прилеп. Одличен бренд кој трае над 60 години и вработува над 700 луѓе, напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Развојот на нашата економија треба да се темели врз успешните примери кои треба да растат дополнително, да се прошируваат и зајакнуваат. Економијата ќе го има нашиот најголем фокус зошто преку нејзе се гради иднината на една земја и може да се обезбеди добриот живот, пишува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.Мора да се ослободи економијата од стегите на хибридниот режим кој го донесоа, од корумпираноста со која сме први во Европа, да изградиме квалитетен систем каде човечкиот труд ќе се вреднува, а знаењето и професионализмот ќе доаѓа до израз. Имаме концепт и план. Обновата доаѓа, а Прилеп ќе чекори вистински напред, праведно, развојно, со концепт и идеја. Македонија може повеќе и подобро, додава Мицкоски.