Економија 08. јули 2020. / 20:30

Мицкоски од Дојран: Наша обврска ќе биде зголемување на бројот на туристи преку нов модел за развој на туризмот

Мицкоски од Дојран: Наша обврска ќе биде зголемување на бројот на туристи преку нов модел за развој на туризмот

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, порача дека преземаат обврска за континуирано зголемување на бројот на туристи во земјата преку градење на нов модел за развој на туризмот и креирање на нови туристички понуди и форми на туризам, јакнење на маркетинг капацитети со цел промоција на земјата како атрактивна туристичка дестинација со богати туристички содржини и зајакнување на човечките ресурси во секторот туризам и угостителство.