Економија 17. март 2019. / 19:52

Багатела: Пратениците трошат по 700 евра дневно на хотели и авионски билети

Багатела: Пратениците трошат по 700 евра дневно на хотели и авионски билети

Собранискиот спикер и пратениците планираат да потрошат вкупно 500.000 евра патувања во наредните две години, пренесува ТВ 24.

Покрај овој тендер распишан е и тој за резервација на авиобилети. И таму проценетата сума е речиси 250.000 евра за две години. Тоа практично значи дека во просек ќе се трошат по 680 евра дневно за патувања на пратениците. Од кои по 340 евра за хотел и уште толку за авиобилети.

Целиот прилог можете да го погледнете ТУКА.