Економија 15. ноември 2018. / 19:09

Анѓушев: Нормално е буџетот да расте како што расте и економијата

Анѓушев: Нормално е буџетот да расте како што расте и економијата

Буџетите во сите држави растат, како што расте економијата. Така што нормално е буџетот да расте, истакна вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев.

Одговарајќи на новинарски прашања за високата прокеција на буџетот за 2019 година, на пауза од 12. годишен работен состанок на министрите за земјоделство од ЈИЕ, подвлече дека растот на бруто домашниот производ мора да се огледа и во растот на буџетот и нема дилема дека тоа е добриот пат.

-Плаќањата од стопанството, практично не се тие што во главно го полнат буџетот. Тоа се другите давачки кои ги има во структурата на буџетот- рече Анѓушев.