Економија

Заев: Младите да ја искористат владината поддршка и да отворат бизнис, а не да чекаат вработување во администрација

Премиерот Зоран Заев апелира младите да ја искористат владината поддршка и да се фокусираат на отворање сопствени бизниси наместо...
Економија

ФТ: Падот на просечната плата покажа дека растот не се должи на зголемувањето на минималната плата, туку на сезонски ефект

Институтот за економски анализи „Finance think“ испрати став за движењата на просечната плата, по повод регистрираниот пад во февруари,...