Живот 12. март 2019. / 18:55

Навики кои ги имаат луѓето со ниска самодоверба

Навики кои ги имаат луѓето со ниска самодоверба
20151019 Monday 1347 luge gragani gragjani ulici tolpa skopjani anketi anketa

Самодовербата доаѓа со годините, по многу искуства и научени лекции. Но, сите знаеме по некоја личност која се чини како никогаш да нема да ги заборави овие лоши навики.

Не знае да каже „не“ за ништо.

Зборува негативно за себе, но и за другите.

Ги игнорира мислењата од  најблиските, со изговор дека тие не се важни и не се правилни.

Неодлучна е за сите нешта во животот, па и оние најмалите.

Се плаши да ги сподели своите мислења во разговорот.

Избегнува конфликти и ја насобира сета негативна енергија во себе.

Избувнува без потреба.

Се плаши од неуспех и не прави ништо.

Ги игнорира малите нешта и малите победи.

Не ги забележува убавите нешта во животот.

Се откажува лесно.

Се споредува со другите луѓе.