Живот 10. август 2018. / 16:12

Европските служби предупредуваат: Не очекуваат силни ветрови, поплави и лизгања на земјиштето

Европските служби предупредуваат: Не очекуваат силни ветрови, поплави и лизгања на земјиштето

Метеоролошките служби во Европа предупредуваат на опасности.

На северниот дел од континентот и во јужните делови на Франција во сила стапија предупредувања за силни ветрови, поплави, лизгања на земјиштето, а во Португалија пожарникарите сè уште водат битка со огнената стихија.

Пожарите што ја зафатија земјата земаат сè поголем замав, а за една недела тие уништија и десетина дома.

Властите во Португалија објавија дека успеале да стават под контрола дел од пожарот на југот на земјата.