Живот 24. април 2018. / 10:43

Долгорочна прогноза – какво време не очекува во мај, не е како што беше најавено

Долгорочна прогноза – какво време не очекува во мај, не е како што беше најавено

На страната на „Акуведр“ е објавена долгорочна временска прогноза може да очекуваме во наредниот период во Македонија. Иако за овој период се најавува секогаш сончево време, сепак според прогнозата скоро половина од месецот ќе имаме врнежливи денови.

Во периодот до 29. април не очекува сончево време, со повремени врнежи од дожд. Стабилно време ќе имаме од 30. до 3 мај.

Во периодот од 4. до 8 . нѐ очеува променливо веме со повремени локални врнежи.

Некаде од 23. мај па се до крајот на месецот се очекуваат повеќе врнежливи денови, кога се очекува нестабилно време ширум нашата земја со обилни врнежи во централниот, источниот и југозападниот дел на Мајакедонија.

Во целиот период на мај се очекуваат пролетни температури од 10 до 15 степени Целзиусови.

Погледнете илустративно какво време нѐ чека: