Занимливости 25. декември 2018. / 15:29

(ВИДЕО) Вистинска реткост – срна живее како домашно милениче во Кичево

(ВИДЕО) Вистинска реткост – срна живее како домашно милениче во Кичево

Во село Белица – Кичевско на нивната официјална страница споделија видео каде млада срна слободно оди и јаде во домот на едни домаќини и семејство.

Вистинска реткост е да се погледне ваква работа говори еден од мештаните, бидејќи овие животинчиња се нежни и мили и треба долго време да стекнат ваква навика.