Занимливости 11. мај 2018. / 21:20

(ВИДЕО) Студентка се соблече во долна облека додека држеше презентација

(ВИДЕО) Студентка се соблече во долна облека додека држеше презентација

Студентката на Универзитетот Комел се соблече во долна облека кога ја претставуваше својата теза. На тој начин се обиде да се бори со „ограничените мислења“ откако нејзината професорка постави прашање за должината на нејзиниот шорц.

Лититија Чаи во саботата ја соблече облеката пред професорите и студентите во текот на презентацијата.

На тој начин изрази протест против својата професорка која ја критикувала што носела кратка облека и на претходните презентации.

Таа после инцидентот објави пост на Фејсбук велејќи дека се соблекла откако професорката ја коментирала нејзината облека.

После инцидентот професорката и пришла и ја прашала што нејзината мајка мисли за таквото облекување.

-Мојата мајка е феминистка и верува во родовата рамноправност. Нејзе моите шорцеви и се во ред, вели студентката.

Професорката истакнала дека не сака да им говори на студентите што да облекуваат, но дека сака да се запрашаат дали таквото облекување влијае на нивните постапки и одлуки.