Занимливости 02. јули 2018. / 22:52

Страшно: Јапонска ракета експлодира по лансирањето (ВИДЕО)

Страшно: Јапонска ракета експлодира по лансирањето (ВИДЕО)

Ракета на јапонска старт ап компанија, која требало да одлета во вселената, 100 километри, експлодира веднаш по лансирањето.

Ракетата Момо-2 на компанијата „Interstellar Technologies“ беше лансирана на 30 јуни, во градот Таики, а веднаш по лансирањето експолодира поради дефект на главниот мотор.

За среќа никој не е повреден.

Погледнете: