Занимливости 29. јануари 2019. / 13:14

Саудиски принц загубил на покер 359 милиони долари и пет сопруги

Саудиски принц загубил на покер 359 милиони долари и пет сопруги

Саудиски принц загубил 1.350 милијарди ријали (околу 360 милиони долари) за шест часа како и пет од 9 сопруги откако го ставил како влог на покер.

Принцот Маџед бин Абдула бин Абдулазиз Ал Сауд е добро познат како коцкар.

Во казино во Египет принцот играл покер со негораничени влогови, и изгубил многу пари. За една вечер тој изгубил 359 милиони долари за шест ачса и дури бил принуден да се откаже од пет од деветте сопруги за да покрие долгови.

Според директорот на казиното Али Шамон, принцот ги ставил како влог сопругите за 25 милиоини кредит и ги оставил таму откако загубил.

– Тоа не е првпат клиенти да ставаат за облог живи суштества. Вложувале коњи и камили. Но, за првпат играч напушта казино без сопруги откако загубил, додава тој. Да се стави жена како облог е ретка појава, но се уште е законски во неколку држави на Блискиот исток.