Занимливости 28. септември 2018. / 12:14

Ова ретко се гледа: Пронајдена е двоглава отровна змија (ВИДЕО)

Ова ретко се гледа: Пронајдена е двоглава отровна змија (ВИДЕО)

Отровна двоглава змија е пронајдена во Вирџинија минатата недела, а ова откритие, експертите за диви животни го нарекоа ретко.

Источната отровна змија е пронајдена во двор во Вирџинија.

„Двоглавите змии се многу ретки, најмногу поради тоа што не можат долго да живеат“, вели херпетологот Келопфер.

Змиите родени со мутација тешко преживуваат во дивината, бидјќи двете глави најчесто сакаат да прават различни работи.