Занимливости 10. мај 2018. / 18:49

Не ви стигнуваат пораките на Вибер? Еве што да направите

Не ви стигнуваат пораките на Вибер? Еве што да направите

Многу корисници се жалат дека не им стигнуваат пораки на Вибер, па еве како да го промените тоа.

Новата веризја на оперативниот Андроид систем има опција која поради штедење на батеријата ги исклучува позадинските процеси при заклучување на екранот или по одреден временски период па дури и Wi-Fi мрежата, па променете ги подесувањата така што Вибер засекогаш ќе остане вклучен на тие опции.

Прво обидете се Вибер апликацијата да ја активирате да работи секогаш кога има Wi-Fi мрежа. Одете на Settings, па General, каде ќе пронајдете Always connected. На тој начин Вибер никогаш нема да се исклучува при мирување на телефонот, без оглед дали вашиот уред е заклучен или не.

Вотор, обидете се со системот на телефонот, во менито Apps или Notofications, овозможете ги сите Вибер нотификации.