Занимливости 15. May 2018. / 18:22

Ќе се изненадите: Главниот град на Унгарија крие голема тајна (ВИДЕО)

Ќе се изненадите: Главниот град на Унгарија крие голема тајна (ВИДЕО)

Малкумина знаат дека може да нуркате под главниот град на Унгарија, Будимпешта.

Дури и мнозинството локални жители не знаат дека, може да се нурка под напуштениот рудник за варовник на Кобања.

Кога бунарите и коморите во долниот дел од рудниот се поплавиле во средината на 1990-тите години, локалната самоуправа побарала мала група на науркачи да ги исчистат подводните места.

Сепак, нуркачите сфатиле дека некои од коморите може да бидат совршени за рекреативно нуркање.