Занимливости 15. април 2018. / 11:44

Хороскопски знаци со најголема интуиција! – Тие ве читаат како книга

Хороскопски знаци со најголема интуиција! – Тие ве читаат како книга

Интуицијата е способност за собирање податоци од стварноста без користење научни признати чула како вид, слух, мирис, вкус, допир и чувство за рамнотежа, топлина, вибрации, болка…

Кога интуицијта нешто ни порачува, тоа го чувствуваме како минливо наслутување, мисла која не прогонува, гушење во грлото или промени во желудникот.

Бидејќи таа се јавува нејасно и нередовно, често не знаеме што да направиме со нејзините сигнали или воопшто не ја препознаваме. Некои зодијачки знаци во просек се пообдарени со способноста за разбирање на пораките кои ни ги испраќа интуицијта, а на врвот се знаците со воден елемент.

Риби
Имате ретка способност на читање туѓи чувства и намери. Не само што знаете што мислат другите, туку можете да ги завршуавте нивните реченици пред нив. Понекогш сакате да го затворите кналот со кој примате информации бидејќи тие знаат да бидат грди. Во тие моменти фрлете се на вежбање или хоби за да вниманието го префрлите на нешто друго.

Рак
Вие сте дете на Месечината, што значи дека интуицијата ви е најактивна додека спиете. Во таа состојба примаат многу јасни и живи слики кои прикажуваат туѓо расположение, желби и стравови. Интуицијата ви е јака и додека сте будни, но тогаш активно се борите против неа бидејќи ве оптоварува и спречува во делувањето.

Скорпија
Вашата интуиција е специјлизирна за лоши вести. Мајстор сте за намирисување на туѓи зли намери, глупи потези и инциденти. Малку кој сплеткар ќе го мине вашиот радар. Вашиот втор талент е разоткривање на оние на кои им се допаѓате, колку и а се трудат тоа да го скријат. Ја намирисувате туѓата страст како што полициското куче ја намирисува дрогата и потоа стапувате во акција – или бегате ако вашиот симпатизер не ви се допаѓа.

Уште знаци со интуиција
Водолија: почесто од другите повлекува исправен потег ниту не знаејќи дека во тоа му помогнува интуицијата.
Јарец: наслутува невољи и катастрофи, но не и добри прилики.
Девица: нејзиниот чувствителен желудник прецизно и го најавува развојот на настаните, но нејзиниот разум пречесто се меша и ја збунува.