Занимливости 15. април 2018. / 21:30

(ФОТО) Швеѓаните шокирани: Нацртан џиновски пенис во сред Стокхолм

(ФОТО) Швеѓаните шокирани: Нацртан џиновски пенис во сред Стокхолм

Во Шведска жителите на Стокхолм биле шокирани кога во среда наутро на блиската зграда здогледале џиновски син пенис.

Муралот го направила уметничката Каролина Фалкхолт, чие претходно дело со слична природа во Њујорк траеше само неколку дена.

– Уметничката слобода ни е исклучително важна, но истовремено мораме да го почитуваме мислењето на нашите најблиски соседи. Низ краткиот престој на оваа дело на зградата нудиме можност на сите заинтересирани да уживаат во него, изјавила Камила Клинт од компанијата Атриум Лјунберг која ја изнајмила уметничката.