Свет 14. август 2018. / 14:52

Зошто Саудијска Арабија и Катар не примаат имигранти?

Зошто Саудијска Арабија и Катар не примаат имигранти?

Полскиот пратеник Доминик Тарчински, исто така заменик-претседател на Европските конзервативци во Советот на Европа, беше интервјуиран од ТРТ Свет, турски меѓународен канал за вести.

Во жестока размена на ТРТ “The Newsmakers”, полскиот пратеник прашува зошто соседните земји, некои од најбогатите земји во светот, не ги земаат овие мнозински муслимански имигранти и зошто се означени како “европски проблем”.

“Каде е Саудиска Арабија, една од најбогатите земји во светот, каде е Катар? Повеќето од бегалците се муслимани, кои се соседи во оваа земја, па зошто го нарекувате овој европски проблем?

Тој продолжува и понатаму велејќи: “Европската унија не е одговорна за лудилото на Ангела Меркел и бара евтина работна сила”.

Неговите забелешки ги сретна либералниот презентер со тврдењата дека сме одговорни за лошата економија на овие земји поради “пост колонијалната репресија”.