Свет 08. ноември 2020. / 20:25

Втор круг масовно тестирање во Словачка

Втор круг масовно тестирање во Словачка

На првиот ден од вториот круг на масовно тестирање за коронавирусот, вчера во Словачка биле тестирани 1.297.571 граѓани, од кои 0,63 проценти биле позитивни.

Како што рече денеска министерот за одбрана Јарослав Наѓ, позитивен резултат добиле 8.172 лица.

Словачкиот премиер Игор Матович ги повика граѓаните кои се негативни да се однесуваат кон секој во неговата околина како да се позитивни.

Матович побарал заразените да бидат одговорни и да ги известат сите што биле во контакт со нив.

Во првиот круг минатата недела беа тестирани повеќе од 3,6 милиони од 5,5 милиони жители.