Свет 02. јуни 2020. / 23:45

Втор ден во Шпанија нема регистрирани смртни случаи од Ковид-19

Втор ден во Шпанија нема регистрирани смртни случаи од Ковид-19

Втор ден по ред нема смртни случаи од коронавирусот во Шпанија, објави Министерство за здравство во Мадрид.

Вкупниот број на починати не е променет од неделата и изнесува 27.127, соопшти Министерството.

Со 27.127 жртви од Ковид-19, Шпанија се наоѓа на шестото место во светот по бројот на починати.

Бројот на новозаразени со коронавирусот корона се зголеми за 137 во однос на вчерашниот ден.

Вкупниот број на заразени изнесува 286.718, со што Шпанија е на четврто место во светот по бројот на заразени со коронавирусот.