Свет 06. март 2021. / 15:26

(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) Најмалку 7 мртви студенти при пад на заштитна ограда во универзитет во Боливија

(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) Најмалку 7 мртви студенти при пад на заштитна ограда во универзитет во Боливија

Најмалку седум лица се починати, а десетици се повредени при падот на заштитната ограда на четвртиот спрат во боливиски универзитет.

Инцидентот се случил додека голема толпа на студенти се туркале за влез во една од просториите на факултетот, при што поради големиот притисок откажа оградата, а неколку студенти паднаа.

Предупредување за прикаченото видео, истото содржи вознемирувачка содржина и може да биде потресително.