Свет 29. март 2020. / 20:38

Во Сирија прв смртен случај од коронавирус

Во Сирија прв смртен случај од коронавирус

Во Сирија почина една жена заразена со коронавирус, што е прв смртен случај на Ковид-19 во оваа земја, соопшти сириското Министерство за здравство.

Сирија досега потврди само пет случаи, но лекаритесметаат дека има поголем број заразени. Официјалните лица негираат прикривање, но воведоа ограничување на движењето и мерки за спречување на пандемијата.