Свет 28. март 2020. / 13:33

Во Шпанија за една ноќ починале 832 луѓе

Во Шпанија за една ноќ починале 832 луѓе

Бројот на починати од последиците на новиот коронавирус во Шпанија во текот на ноќта изнесува 832, соопшти Министерството за здравство.

Во Шпанија 72.248 луѓе се позитивни на Коивд-19, додека вчера нивниот број изнесуваше 64.059.

Вкупниот број на смртни случаи во земјата е 5.690.