Свет 01. август 2020. / 09:32

Во Ломбардија маските се задолжителни до 10 септември

Во Ломбардија маските се задолжителни до 10 септември

Гувернерот на Ломбардија Атилио Фонтана потпишал уредба со која обврската за носење маски во затворени простории ќе биде продолжена до 10 септември, а маска ќе мора да се носи и на отворено доколку не е возможно да се запази одредени дистанца меѓу луѓето.

Во Италија од почетокот на кризата со Ковид-19 од последиците на тој вирус починале повеќе од 35.000 луѓе, од кои скоро половина во Ломбардија.