Свет 15. август 2018. / 15:37

Во Кабул експлозија пред образовен центар, има жртви

Во Кабул експлозија пред образовен центар, има жртви

Експлозија во која има жртви, одекна пред образовен центар во Кабул, соопштија властите во главниот град на Авганистан.

Најверојатно станува збор за самоубиствен напад. Експлозијата се случила во претежно шиитскиот регион Кабул.