Свет 13. ноември 2020. / 21:28

(ВИДЕО) Заложничка драма во седиштето на Убисофт во Монтреал

(ВИДЕО) Заложничка драма во седиштето на Убисофт во Монтреал

Во областа Сен Лоран во канадскиот град Монтреал има голем број полицајци, а според некои извештаи станува збор за заложничка драма.

Според медиумите, напаѓачите држат заложници во зградата каде што се наоѓа канцеларијата на компанијата за видео игри Убисофт.

Десетици полицајци и голем број специјалци се забележани попладнево во областа, пишува РТ.