Свет 30. март 2020. / 22:55

(ВИДЕО) Потпретседателот на италијанскиот Парламент го отстрани знамето на ЕУ од канцеларијата

(ВИДЕО) Потпретседателот на италијанскиот Парламент го отстрани знамето на ЕУ од канцеларијата

Италијанскиот весник Месаџеро објави видео кое ја шокираше Европа, особено европските бирократи, а Италија ја доведе до делириум.

Во својата канцеларија потпретседателот на италијаскиот парламент Фабио Рампели го тргна од јарболот европското знаме, го спакува и на тоа место го постави – италијанското.

Неговата порака е дека за него со ЕУ е завршено, постои само Италија.