Свет 01. јануари 2020. / 17:04

(ВИДЕО) Папата се налути и удри верничка по рака

(ВИДЕО) Папата се налути и удри верничка по рака

Вчера, додека папата Франциско весело ги поздравуваше децата и верниците на плоштадот Свети Петар, во еден момент беше принуден да употреби „воспитна мерка“ за да се ослободи од нападна верничка која го влеќеше за рака.

Додека се поздравуваше со верниците, една жена грубо го зграпчи за рака а светиот отец мораше да примени непопуларна мерка.