Свет 28. март 2020. / 20:53

(ВИДЕО) Папата се моли сам на празниот плоштад

(ВИДЕО) Папата се моли сам на празниот плоштад

Папата Франциск одржа молитва против пандемијата и коронавирусот. Сподели и папски благослов „Urbi et orbi“ кој инаку се дели само на Божиќ и Велигден, кога Плоштадот на Св. Петар е преполн од верници од целиот свет.

Папата го повикал целиот свет да се обедини во молитва и со тоа да одговори на пандемијата.