Свет 06. јуни 2020. / 16:16

(ВИДЕО) Бетмен забележан сред немирите во САД

(ВИДЕО) Бетмен забележан сред немирите во САД

Мирни протести, насилни протести, немири и грабежи ги зафатија Соединетите држави бидејќи разни групи со различни намери излегуваат на улиците или за да се чуе нивниот глас или само да ги поматат работите за сите други. Досега ваквите граѓански немири не покажаа знаци на олабавување, но неколку пати демонстрантите имаа зрак надеж: Бетмен се појави.

Во неговиот најнов обид да го задуши цивилното апсење на Америка, Бетмен пристигна во Вашингтон за да ги увери полицајците „Сега можете да си одите дома. Јас сум тука да го спасам денот“.

Доаѓањето на Бетмен во Ривердејл за момент ги смири демонстрантите кои застанаа и го поздравија неговото доаѓање со аплауз.

Бетмен исто така беше забележан на протестите во Филаделфија, каде сите веднаш се чувствуваа малку побезбедно со него на местото на настанот.

Некои веруваат дека неговото присуство можеби имало помалку врска со протестите а повеќе со појавувањето на Џокер во градот претходно.

Подолу е забележано и друго појавување на Бетмен.

Подоцна на улиците на Атланда беше забележан и добро познатиот Бетмобил.