Свет 31. јули 2020. / 17:54

(ВИДЕО) Aвион принудно слетал во Њујорк со голема вдлабнатина

(ВИДЕО) Aвион принудно слетал во Њујорк со голема вдлабнатина

Авион од компанијата „Делта“ кој летал од Флорида морал принудно да слета на аеродромот ЏФК во Њујорк поради како што се наведува судар со птица?!

На клунот на авионот како што може да се види на фотографиите има необична вдлабнатина, што веднаш предизвика низа на шпекулации на социјалните мрежи.

Ербасот А319 со 43 патници во моментот на мистериозната несреќа и судар летал кон аеродромот „Ла Гварди“ во Њујорк.

Според наводите на компанијата „Делта“ авионот влетал во јато на птици поради што пилотуте морале веднаш да реагираат и принудно да слетаат на најблискиот аеродром.