Свет 01. јуни 2020. / 15:52

Трамп: Луѓето на Бајден ги вадат анархистите од затвор

Трамп: Луѓето на Бајден ги вадат анархистите од затвор

Претседателот на САД, Доналд Трамп, тврди дека луѓето блиски до неговиот противкандидат за претседателските избори во 2020 година, Џо Бајден ги одведува од затвор уапсените демонстранти, додавајќи дека Бајден не е свесен за настаните бидејќи „тие ќе ја имаат контролата врз ситуацијата“ и дури и ги зголеми даноците ако поранешниот потпретседател победи во ноември.

– Луѓето на Џо Бајден се толку радикални левичари што работат за да ги извадат анархистите од затвор, а веројатно и повеќе. Џо не знае ништо за тоа, тој е незнајко, но тие ќе се вистинската моќ, а не Џон. Тие ќе бидат одговорни! Ќе се зголемуваат таксите за сите!, напиша Трамп на Твитер.