Свет 06. јануари 2021. / 10:29

Трамп го потпиша Законот за сузбивање пандемиски измами

Трамп го потпиша Законот за сузбивање пандемиски измами

Претседателот на САД, Доналд Трамп го потпиша Законот за борба против пандемиски измами во 2020 година, соопшти Белата куќа на својата официјална веб-страница.

Со Законот за сузбивање пандемиски измами од 2020 година се бара од Федералната комисија за трговија да открие и да објави информации во врска со измами поврзани со пандемијата.

Трамп потпиша уште три закони: Закон за заштита на семејствата на убиените припадници на воената служба, Закон за годишнината на монетите од 1921 година и Закон за иницијативи за војници и ветерани од 2020 година, додаде Белата куќа.