Свет 03. декември 2019. / 10:47

Тајфунот Камури предизвика евакуација на околу 200.000 луѓе на Филипините

Тајфунот Камури предизвика евакуација на околу 200.000 луѓе на Филипините

Тајфунот Камури, проследен со обилни дождови и силен ветер ги погоди Филипини и предизвика прекин во воздушниот сообраќај. Затворени се училиштата и владините канцеларии, а 200.000 луѓе се евакуирани поради опасност од поплави и лизгање на земјиштето.

Камури е 20 тајфун оваа година на Филипини. Ветерот на места достигна брзина од 155 километри на час.

Засега нема информации за евентуално настрадани лица и причинета материјална штета