Свет 30. април 2020. / 13:50

Таџикистан ги пријави првите 15 случаи на Ковид-19

Таџикистан ги пријави првите 15 случаи на Ковид-19
AppleMark

Таџикистан ги потврди првите 15 случаи на заразени со Ковид-19 во земјата, соопшти Министерството за здравство.

Петмина од заразените се во главниот град Душанбе, а останатите 10 се во регионот Согд, кој граничи со Узбекистан и Киргистан, соопшти Министерството.