Свет 11. јануари 2021. / 08:40

СЗО ќе го истражува потеклото на коронавирус во Вухан

СЗО ќе го истражува потеклото на коронавирус во Вухан

Тим на Светската здравствена организација доаѓа во Кина на 14 јануари за да го истражи потеклото на коронавирусот.

Тоа требало да се случи на почетокот на овој месец, но властите во Кина веднаш не прифатиле да го одобрат нивното доаѓање.

Ројтерс пренесува дека од Националната здравствена комисија, која го најавила датумот на пристигнувње на истражен тим на СЗО во Кина, не дале повеќе детали за планот на активности на истражителите на СЗО.