Свет 05. јануари 2021. / 19:19

Сведете ги контактите на минимум: Меркел го продолжи локдаунот најмалку до крај на јануари

Сведете ги контактите на минимум: Меркел го продолжи локдаунот најмалку до крај на јануари

Германците ќе мора да ги ограничат своите контакти и да ги сведат на минимум, изјави канцеларката Ангела Меркел, кога соопшти дека државниот локдаун против Ковид-19 ќе биде продолжен најмалку до крајот на јануари.

На членовите на едно домаќинство ќе им биде дозволено да се сретнат само со еден член од друго домаќинство.

Како и многу други европски земји, и Германија се бори да го спречи ширењето на вирусот. Велика Британија од вчера е во нов локдаун.