Свет 16. февруари 2021. / 11:39

Судот во Холандија пресече: Рестриктивните мерки на Владата мора итно да бидат укинати!

Судот во Холандија пресече: Рестриктивните мерки на Владата мора итно да бидат укинати!

Судот во Холандија, денеска одлучил дека рестриктивните мерки наметнати од Владата се противуставни и донесе пресуда дека тие треба да бидат веднаш укинати.

Во текот на овој и претходниот месец, се одржаа масовни протести низ сите поголеми градови во Холандија, при што демонстрантите бараа итно укинување на мерките.