Свет 23. јануари 2021. / 23:33

Сопругата на Навални е пуштена од притвор

Сопругата на Навални е пуштена од притвор

Сопругата на рускиот опозиционер Алексеј Навални , Јулија е пуштена од притвор од полициската станива во Москва.

ТАСС пренесува изјава од официјален извор од полицијата во Москва, каде потврдуваат дека Јулија Навални е пуштена без давање официјална изјава.

Таа беше проведена поради учество во недозволени масовни протеси во Москва поради апсењето на Алексеј Навални