Свет 27. септември 2018. / 15:17

Слон прегази жена во зоолошка

Слон прегази жена во зоолошка

Слон прегазил туристка од Германија, откако таа се обидела да го фотографира во националниот парк во Зимбабве.

Жената починала по неколку часа подоцна, пренесе агенцијата АП.

Германката бил дел од туристичка група во паркот, кога наишле на слонови.

Портпаролот на паркот наведе дека посетителите секогаш се предупредуваат да стојат подалеку од дивите животни.