Свет 07. август 2018. / 11:21

Шкотска против БРЕГЗИТ

Шкотска против БРЕГЗИТ
Шкотска ја обвини британската влада за „фалење” околу Брегзит и тоа без договор со ЕУ.

Поради ова велат станува се појасно и поверојатно дека Велика Британија ќе излезе од Европската унија, и тоа со големи економски трошоци. Ваквиот став Шкотска го изнесе непосредно пред состанокот кој треба да го имаат со британската влада, односно со премиерката Тереза Меј.

Вчера пак британскиот министер за трговија, Лиами Фокс, соопшти дека Лондон најверојатно нема да постигне договор со Брисел за напуштање на Европската Унија до крајот на март следната година, кога е и крајниот рок Британија да го пушти блокот.