Свет 14. февруари 2019. / 10:01

Сериски убиец убил над 90 жени – ФБИ објави цртежи со цел да се најдат жртвите

Сериски убиец убил над 90 жени – ФБИ објави цртежи со цел да се најдат жртвите

ФБИ објавува цртежи направени од серискиот убиец со цел да се идентификуваат жените кои се меѓу жртвите, објави ББС.

Семјуел Литл привлече осум жени и даде детали за тоа каде и кога ги убил.

Надеж на властите е дека на овој начин тие можат да се идентификуваат со жртви кои останаа анонимни или дури не се регистрирани како жртви на убиство.

Цртежите се дел од договорот што властите го склучуваат со серискиот убиец кој беше преместен во друг затвор во замена за дополнителни информации за неговите жртви.

78-годишниот Самуел Литл се смета за еден од најбројните сериски убијци во САД.

Откако беше уапсен за друго злосторство, неговата ДНК се совпадна со примероците земени од местото на убиствата на три жени во доцните 1980-ти.

Полицијата веднаш се посомнева дека можеби заробиле сериски убиец.

Тој првично негираше, но во минатата година ги призна убиствата и рече дека убил повеќе од 90 жени.

Верификацијата на неговите тврдења досега потврди 34 негови приказни, кои беа конзистентни и детални.

Поранешниот боксер ги погодувал своите жртви со удари, потоа ги тепал и ги фрлил нивните тела назад во задните улици или во близина на контејнерите за ѓубре.

Бидејќи повеќето од неговите жртви биле проститутки и зависници од дрога, и немале прострелни рани од или други очигледни траги на насилство врз нивните тела, многу случаи не биле дури и класифицирани како убиства.

Се верува дека Семјуел Литл извршил многу убиства, а никој не се сомневал во него повеќе од 35 години.