Свет 12. ноември 2020. / 15:31

Рекорд во Австрија – над 9100 новозаразени со Ковид-19 во еден ден

Рекорд во Австрија – над 9100 новозаразени со Ковид-19 во еден ден

Во Австрија во изминатите 24 часа регистрирани се рекордни 9.105 новозаразени со Ковид-19 и се дискутира можно затворање на образовните институции, како и ново воведување на построги рестриктивни мерки.

Австрискиот министер за здравство, Рудолф Аншобер изјави дека конечно се решени проблемите од минатите денови со ИТ проблемите на системот за пријавување на инфицираните лица.

Во повеќе австриски покраини имаше проблеми со пријавувањето на нови случаи.

– Информацијата што ја добив утрово е дека се’ е решено и дека се’ функционира, посочи Аншобер.