Свет 23. јануари 2021. / 09:12

Речиси 200 војници кои го чуваа Бајден испаднаа позитивни на коронавирусот

Речиси 200 војници кои го чуваа Бајден испаднаа позитивни на коронавирусот

Меѓу 100 и 200 припадници на Националната гарда кои ја обезбедуваа инаугурација на американскиот претседател Џозеф Бајден се позитивни на коронавирусот, соопштил американски официјален претставник.

Службеникот, кој се согласи да зборува под услов да остане анонимен, рекол дека бројот на заразени може да биде многу поголем, бидејќи тој ден во градот имало 25.000 припадници на безбедносните сили.

Тој напомена дека тоа е сепак мал број на заразени, земајќи предвид колку војници биле присутни.