Свет 04. август 2020. / 19:25

Разорната експлозија во Бејрут одекна токму во очи на изрекувањето на пресудата на судењето за убиство на поранешниот премиер Рафик Харири во 2005 година

Разорната експлозија во Бејрут одекна токму во очи на изрекувањето на пресудата на судењето за убиство на поранешниот премиер Рафик Харири во 2005 година

Разорната експлозија во Бејрут одекна токму во очи на изрекувањето на пресудата на судењето за убиство на поранешниот премиер Рафик Харири во 2005 година.

Како што објави BBC, експлозијата, според првите извештаи се случила во пристанишниот дел од градот, а неофицијалните извори велат дека набргу дошло и до нова експлозија наводно во делот од градот каде што се наоѓа резиденцијата на Харири.