Свет 17. август 2020. / 21:00

Рајанер  за 20 отсто ќе го намали бројот на летови во следните два месеца

Рајанер  за 20 отсто ќе го намали бројот на летови во следните два месеца

Ирската нискобуџетна авиокомпанија Рајанер ќе ги намали капацитетите за уште 20 проценти во септември и во октомври оради повторното воведување на некои ограничувања на патувањата, што доведе до значителен пад на однапред резервирање на билети во изминатите 10 дена.

Авиокомпанијата наведе дека намалувањето на капацитетите ќе биде фокусирано на Франција, Шпанија, Ирска и Шведска, истакнувајќи оти тоа подразбира намалување на бројот на летови, а не затворање на рутите.

Акциите на Рајнер, што изминатите недели го достигнаа највисокото ниво од почетокот на јуни, денеска забележаа пад од 4,4 проценти на 11,22 евра.