Свет 04. декември 2020. / 20:00

Рајан: Вакцината не значи крај на пандемијата

Рајан: Вакцината не значи крај на пандемијата

Вакцините се најважниот дел во борбата против Ковид-19, но тоа не е крај на пандемијата, изјави денеска експертот за вонредни ситуации на Светската здравствена организација, Мајк Рајан.

Гледаме дека пристигнуваат и податоци дека заштитата (што ја обезбедува вакцината) можеби нема да биде долготрајна и оти се можни појави на повторно заразување, рече Рајан.

Вакцините не се еднакви на нула ковид, рече Рајан. (МИА)