Свет 31. јули 2020. / 15:08

Прв смртен случај од Ковид-19 во Словачка по 2,5 месеци

Прв смртен случај од Ковид-19 во Словачка по 2,5 месеци

Во Словачка во последните 24 часа е регистриран првиот смртен случај одKовид-19 по 15 мај, а заразени се уште 27 лица.

Од почетокот на пандемијата, корона вирусот во Словачка е потврден кај 2.292 лица, од кои 29 пациенти ја изгубиле битката со болеста.

Во моментов во болниците има 15 лица за кои е потврдено дека имаат Kовид-19, како и уште 16 кај кои тоа не е случај. Двајца пациенти се сместени на одделенија за интензивна нега.

Во моментов има 568 активни случаи на заразата.